Što je bešavna cijev od nehrđajućeg čelika

Bešavna cijev od nehrđajućeg čelika dugačak je čelik s šupljim presjekom i bez šavova na periferiji.

Proces proizvodnje bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika je probijanje rupe u narezu od nehrđajućeg čelika pri 2200 ° F. pri toj visokoj temperaturi čelik za alat postaje mekan i spiralno izbušen iz rupe nakon utiskivanja i izvlačenja. To rezultira neravnomjernom debljinom stijenke i velikom ekscentričnošću cijevi od nehrđajućeg čelika.


Značajke cijevi od nehrđajućeg čelika: prvo, što je debljina stijenke proizvoda, to će biti ekonomičniji i praktičniji. Što je tanja debljina stijenke, to će veći biti trošak obrade; drugo, postupak proizvoda određuje njegove ograničene performanse. Općenito, preciznost bešavnih čeličnih cijevi je mala: debljina stijenke je neujednačena, svjetlina unutarnje i vanjske površine je mala, cijena dimenzioniranja je visoka, a na unutarnjoj i vanjskoj površini nalaze se žile i crne mrlje. nije lako ukloniti Osim toga, njegovim otkrivanjem i oblikovanjem mora se rukovati izvanmrežno. Stoga svoje prednosti pokazuje u visokotlačnim materijalima, visokoj čvrstoći i mehaničkoj strukturi.


Klasifikacija bešavnih cijevi od nehrđajućeg čelika: Prema metodi valjanja, može se podijeliti na vruće valjanje, vruću ekstruziju i hladnu izvlačenje (valjanje) cijevi od nehrđajućeg čelika; Prema različitoj metalografskoj strukturi nehrđajućeg čelika, može se podijeliti na pol feritne polu-martenzitne cijevi od nehrđajućeg čelika, bešavne cijevi od martenzitnog nehrđajućeg čelika, bešavne cijevi od austenit-feritnog nehrđajućeg čelika itd .; Prema obliku odjeljka, može se podijeliti na kružnu cijev i cijev posebnog oblika. Kružna čelična cijev je široko korištena, ali postoje i neke četvrtaste, pravokutne, polukružne, šesterokutne, jednakostranični trokut, osmerokutne i druge cijevi od nehrđajućeg čelika posebnog oblika.


Nedostaci bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika: zbog nedostatka kemijskog sastava prikladnog za zavarivanje, u procesu zavarivanja bit će različitih nestabilnih čimbenika, koje nije lako zavariti čvrsto i u potpunosti.


Bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika obično se koriste u zajedničkoj strukturi i mehaničkoj strukturi cijevi od nehrđajućeg čelika. Na primjer, vruće / hladno kotrljanje raznih nehrđajućih čelika, cijevi za kemijsku i naftnu opremu i razne konstrukcijske dijelove od nehrđajućeg čelika za različite namjene.