Kako spojiti cijev od nehrđajućeg čelika

Uobičajene metode spajanja cijevi od nehrđajućeg čelika uglavnom uključuju ekstruzijski spoj, navojni spoj, prirubnički spoj, spoj tipa zavarivanja itd.


1. Ekstruzijska veza

Umetnite zavrtanj u zvono (spojni tip kompresije, spojni tip prstena, dvostruki tip kompresije / dvostruka izvedba tipa ekstruzije je za umetanje cijevi u cijevni spoj, utikač kompresionog tipa je da umetnete cijev u ugradnju u cijev) , Prilikom umetanja središnja os vrha mora biti usklađena s središnjom osi zvona. Nakon umetanja, upotrijebite specijalne alate za stiskanje spoja, stezanje cijevnog priključka na cijevi i ostvarivanje veze kroz učinak zaustavljanja brtvenog prstena. Upotreba metode ekstruzijskog povezivanja za realizaciju tankoslojnih cijevi i spojeva cijevi, osim materijala, cijevi se ne mogu ukloniti, a kvaliteta cijevi mora biti visoka.


2. Priključak vrste navoja

Poznat i kao vijak, preko unutarnjeg i vanjskog navoja povezuje se cjevovod i cjevovod, cjevovod i ventil. Ova se veza uglavnom koristi za spajanje čelične cijevi, bakrene cijevi i visokotlačne cijevi. Navojni priključak je široko korišten prijenosni fiksni priključak koji se jednostavno ugrađuje, stabilan je i pouzdan u kvaliteti.


3. Prirubnički spoj

Prirubnički spoj je vrsta priključnog načina da su dvije cijevi ili cijevni priključci fiksni na prirubničkoj ploči, zatim se između dvije prirubničke ploče dodaje prirubnica, a na kraju se dvije prirubničke ploče zategnu s vijcima kako bi bile usko spojene.


4. Priključak tipa zavarivanja

Argonsko zavarivanje se obično koristi za brtvljenje dna cijevi od nehrđajućeg čelika, ručno lučno zavarivanje koristi se za prekrivanje površine, a argon se puni u cijev radi zaštite, tako da unutarnji zavar cijevi ne stvara oksidaciju. Za cijev od nehrđajućeg čelika manjeg promjera može se izravno zapečatiti argonskim zavarivanjem. Nakon zavarivanja cijevi od nehrđajućeg čelika zaštitna se površina zavarivanja, poput nanošenja kiselog pasiva za pasiranje. Prema različitim oblicima povezivanja, zavarivanje se može podijeliti na zavarivanje i podnožje.